Ügyfeleink gyakran keresnek fel minket azzal a kérdéssel, hogy mi mindent érdemes tudni a blokknyomtatókról, hogyan válasszanak termékeink közül. Mivel mindegyik berendezés más egy kicsit, erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen felhasználástól függ. Van azonban néhány olyan tulajdonságuk a készülékeknek, amikkel érdemes tisztában lenni ahhoz, hogy a megfelelő döntést hozhassuk. Nézzük egy kicsit részletesebben a blokknyomtatókkal kapcsolatos tudnivalókat!

blokknyomtatók célja, hogy egy fizikailag viszonylag kis papírra rögzíthessük a vásárlás során a fontosabb adatokat. Működési módszerüket tekintve kétféle berendezéstípus létezik: a mátrix- és a hőnyomtató.

A hőnyomtatók egy olyan thermo papírra nyomtatnak, ami elszíneződik, ha hő éri. Nagy előnye, hogy halk és gyors, de leginkább az alacsony üzemeltetési költségek miatt népszerű. Némileg drágább is, mint a mátrix blokknyomtató, azonban visszahozza az árát. Nem jellemző rá a meghibásodás sem. Fontos tudni róla, hogy a berendezés által nyomtatott blokk idővel halványul. A mátrixnyomtató tintasugaras elven működik, azaz pici festékcseppekből áll össze a kép, amiket tű segítségével juttat a papírra. Előnyük, hogy kétpéldányú nyomtatásra is alkalmasak, így használhatóak egyszerűsített számla készítéséhez is.  A mátrix blokknyomtatók beszerezési ára alacsonyabb, az üzemeltetése viszont többe kerül. 

Blokknyomtató vásárlása előtt fontos végiggondolni, hogy milyen körülmények között lesz használva a készülék. A hőnyomtató ugyanis nem alkalmas magas hőmérsékleten történő munkára, ilyen esetben mindenképp mátrix technológiájút válasszunk! Léteznek ezen kívül vízálló készülékek is, valamint – ha szükséges – figyelni kell rá, hogy az adott gép rendelkezik-e USB, Ethernet, bluetooth, illetve Wi-Fi csatlakozással.

Amennyiben további kérdése van a 
blokknyomtatókkal 
kapcsolatban, bátran keressen fel minket! Kollégáink készséggel válaszolnak minden kérdésére a megadott elérhetőségink bármelyikén.