A felülvizsgálatról szóló kötelezettséget az NGM 48/2013 (XI.15.)  rendelete írja elő.

Az ellenőrzést, a jelenlegi rendelet értelmében 1 éven belül kell elvégeztetni a szervizzel minden pénztárgépet üzemeltető vállalkozásnak.

A NAV 2014.11.05-én megjelent tájékoztatója iránymutatást ad arra, milyen munkatartama van a felülvizsgálatnak (NAV tájékoztató).

Mely pénztárgépekre terjed ki az ellenőrzés? Minden online pénztárgépre kivétel nélkül.

A szüneteltetés alatt vagy tevékenységen kívül helyezett pénztárgépekre is, a szüneteltetés ideje alatt!

Továbbá a tartalék pénztárgépek felülvizsgálatára ugyanaz vonatkozik, mint a használatban lévőkre, azaz függetlenül attól, hogy pillanatnyilag használatban van-e a tartalék gép vagy sem, 1 éven belül ezeken is el kell végezni a felülvizsgálatot.

Az éves felülvizsgálat során a szerviz elsődleges feladata az illegális beavatkozások kiszűrése és feltárása. A felülvizsgálatot ezt követően évente meg kell ismételni, úgy, hogy az egymást követő felülvizsgálatok között legfeljebb egy év telhet el.

A munka során ellenőrizzük az adóügyi ellenőrző egység sértetlenségét, a hozzá kapcsolódó akkumulátor állapotát, dokumentáljuk a gépnaplóba a munkát, csatoljuk a kitöltött felülvizsgálati lapot, elvégezzük a NAV felé a bejelentést, hogy megtörtént a felülvizsgálat. Típustól függően ellátjuk a pénztárgépet gyártói hologramos matricákkal, mely biztosítékot nyújt a gyártó általi állandó szoftverfelügyeletre és szoftverkövetésre.

A mindenkori díjakról érdeklődjön elérhetőségeinken...

A felülvizsgálati munkákat előzetesen ütemezzük. Nyilvántartásunk alapján figyelemmel kísérjük az Őn gép/gépeinek lejárati idejét és időben tájékoztatást küldünk a várható munkavégzésről. Amennyiben megjelenésünkre Ön igényt tart, garantáljuk, hogy a határidőn belül kerül elvégzésre a felülvizsgálati munka.

Garantáljuk, hogy az adott típusnak megfelelő forgalmazói elvárás alapján történik az éves ellenőrzés. Ön biztos lehet, hogy a felülvizsgálati munkával együtt járó szupport, illetve tanúsítási díjakat megfizetjük Ön után.

  • Mar 21, 2017
  • Category: CTT