Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a CTT Kft. (cím: 1155 Budapest, Óda utca 7. továbbiakban: Szolgáltató) és az elektronikus szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (továbbiakban: Felek)

1.Magunkról

1.1. A webáruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Vásárlóink minél egyszerűbben megtalálhassák, kiválaszthassák és megvásárolhassák a keresett terméket.

A webáruház funkcióit igyekeztünk a felmerülő igényekhez igazítani, és ezen túlmenően próbáljuk megkönnyíteni, segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Vásárlóinknak a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

1.2. A webáruházat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) alapján szolgáltatóként társaságunk működteti.

1.3. Társaságunk Ektv 4.§-ban előírt kötelező adatszolgáltatása a 2. menüpontban található.

2. Tájékoztató adatok

Társaság neve: CTT Kft.

  • székhelye: 1155 Budapest, Óda utca 7.
  • a szolgáltatót nyilvántartásba bejegyző bíróság vagy más hatóság megnevezése: Fővárosi Bíróság
  • cégjegyzékszám: 01-09-392822 
  • adószáma: 27514678-2-42
  • pénzforgalmi száma: 11704021-21453410-00000000
  • képviselője: Golen József, Király Károly
  • elérhetőségek: Tel.06-1-329-6252, 06-1-330-5072
  • e-mail: sales@cttservice.hu

 

 

3. Vásárlóinkról

3.1. Webáruházunkban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

3.2. Leendő vásárlóinkat kérjük, hogy első vásárlásuk előtt regisztrálják magukat. A regisztrációval vásárlónk tudomásul veszi a ”Vásárlási feltételekben” foglaltakat.

3.3. Ha vásárlónk elfelejti jelszavát, kérésére újra rendelkezésre bocsátjuk. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli felelősség. A hibás regisztrációs lapok elküldéséből keletkező károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

4. Vásárlás, megrendelés

 

A webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a Kosár tartalmának megrendelése ikonra kattintás megerősítésével jön létre. A felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 3 (három) hónapig őrzi.

 

5. A szerződéskötéshez szükséges technikai lépések

A vásárló, a megrendelőlap kitöltésével és elküldésével egyidejűleg elfogadja, és magára kötelezőnek ismeri el jelen Feltételeket.
A vásárló megrendelésének elküldésével a szerződés létrejöttnek tekintendő.

6. Jogi és e-környezet

6.1. Webáruházunkból történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 2015. évi CXXXVII. törvény., valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV.törvény szabályozza.

7. Árak

7.1. Webáruházunkban feltüntetett valamely szolgáltatásunk kizárólag akkor ingyenes, ha az külön feltüntetésre kerül, ellenkező esetben annak igénybe vételéért minden esetben az ott feltüntetett ellenértéket kell vásárlónknak megfizetni. Társaságunk szabadon élhet az árváltoztatás jogával. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a webáruházban online megjelennek. Amennyiben vásárlónk gazdálkodó szervezetként regisztrált, a közölt árak az ÁFA összegét nem tartalmazzák, illetve az ÁFA összege külön kerül feltüntetésre a kosár tartalmának megjelenítésére kattintva, amennyiben pedig vásárlónk természetes személyként regisztrált, abban az esetben a termék ÁFA összegét tartalmazó ára kerül feltüntetésre. Az árak minden esetben a Magyarország törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra. A közölt árak a házhozszállítás költségeit a {9.} pontban leírtak szerint tartalmazzák. Továbbá házhozszállítás esetén csomagolási költséget nem számítunk fel. Az akciós árak mindig a készlet erejéig, illetve az akció időtartamáig érvényesek!

7.2. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 

8. Fizetési feltételek
 

Készpénzes fizetés: Készpénzes fizetésnek számít az áruátvételkor kiegyenlített (utánvét is), az előre utalásos, valamint a 24 órán belül teljesített átutalásos fizetés is. /Készpénzes ár/

Utánvét: Kiszállításkor az áru ellenértéke a futárnak (GLS) készpénzben fizetendő. A készpénzfizetési számlát a csomag tartalmazza. /Készpénzes ár/

Előre utalás: A megrendelést követően a szolgáltató átutalásos számlát állít ki, ennek másolatát e-mailben eljuttatja a megrendelőnek. Amikor a fizetendő összeg megérkezik a szolgáltató bankszámlájára, a szolgáltató intézkedik a megrendelt termékek kiszállításáról, a számla eredeti példányát pedig a csomag tartalmazza. /Készpénzes ár/

Átutalás: Új Ügyfelek esetében a szolgáltató az első 3 megrendelésnél előre utalásos fizetést alkalmaz, majd az üzleti kapcsolat elmélyülésével az Ügyfél kérésére lehetőség van banki átutalásos fizetésre is, mely a megállapított hitelkeret összegéig, valamint előre megállapodott határidővel történik. Amennyiben egy Ügyfélnek lejárt, kifizetetlen számlája van, annak kiegyenlítéséig csak készpénzes fizetéssel szolgálja ki a szolgáltató. Késedelmes fizetés esetén a szolgáltató a törvényben előírt mértékű késedelmi kamatot számolja fel! /Utalásos ár/

 

9. Házhozszállítás feltételei

 

9.1. Készpénzfizetés, utánvét, előre utalás, átutalásos vásárlás esetén kérheti a termék megadott helyszínre szállítását. A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. 12h-ig leadott rendelését, a lehetőleg a következő munkanapon házhoz szállítjuk.

Díjak:

3.500 Ft+ÁFA az ország egész területén.

Pénztárgépekre leadott megrendelés esetén, a házhozszállítás a fenti feltételek alapján is igénybe vehető, de amennyiben további beállításokat kell elvégezni, vagy szükséges a helyszíni beüzemelés és az ezzel járó szerződéskötés, úgy a munka csakis szakavatott kollégánk bevonásával lehetséges. Ezekben az esetekben a kiszállási díj és a munkadíj megállapítása az aktuális szolgáltatási díjtáblázat alapján kerül kiszámlázásra. Az aktuális díjazás mértékéről, kérje ügyfélszolgálatunk tájékoztatását.

 9.2. A szerződésben vállalt határidőn belül történő teljesítésért mindent megteszünk. Ha a szerződést ennek ellenére mégsem tudjuk teljesíteni, mert az áru mégsem áll rendelkezésre, haladéktalanul tájékoztatjuk vásárlónkat, és részére az esetlegesen megfizetett összeget visszatérítjük.

9.3. A szállítási költség a megrendelőt terheli. Ennek összege a választott szállítási mód és a rendelés helyének függvényében változik. Erre vonatkozó információink a 9.1. menüpont alatt található.

9.4. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kiszállító előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha sérült, vetessen fel jegyzőkönyvet, s ne vegye át a csomagot, vagy a probléma megoldása érdekében hívják az ügyfélszolgálatot. Reklamációt az esetleges sérülésekről az átvétel után nem áll módunkban elfogadni!

10. Személyes áruátvétel


Vásárlóinknak lehetőséget biztosítunk a megrendelt termék(ek) ügyfélszolgálatunkon történő személyes átvételére. A megrendelt termék(ek) beérkezése után minden esetben értesítjük Vásárlóinkat az átvétel lehetséges időpontjairól. Ügyfélszolgálatunkon készpénzben és bankkártyával is lehetősége van fizetni.

11. Jótállás, Szavatosság, Garancia:

11.1. Webáruházunk kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot és jótállást. A garanciális igényt minden esetben az ügyfélszolgálatnál kell írásban bejelenteni. 

11.2. A webáruházunkban forgalmazott bizonyos tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet utasításai az irányadóak. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza. A kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a saját szakszervizével, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli.

12. Árutájékoztató

12.1. A webáruházban minden forgalmazott áru képe és lényeges tulajdonságait feltüntető termékleírása, továbbá – ha van ilyen – az áru használatára vonatkozó speciális utasítás, illetve az áru használatával járó esetleges veszélyekről szóló tájékoztató megtalálható. Vásárlónk megrendelésének visszaigazolásával egyidejűleg írásbeli tájékoztatót is kap a Korm.r. által előírt 2.§-a szerinti kötelező tartalommal.

Az írásbeli tájékoztató tartalmazza a vállalkozás azonosításra alkalmas adatai mellet, a kiválasztott termék lényeges jellemzőit, az árát, annak járulékos terheit, esetleges szállítási illetve postaköltségét, továbbá a szállítás és teljesítés feltételeit, tájékoztatást tartalmaz a vállalkozás ajánlati kötöttségének idejéről, illetve a fizetési-, és egyéb szerződési-, feltételekről, továbbá az elállás jogáról.

12.2. A forgalmazott termékek – ahol ezt a hatályos jogszabályok előírják – magyar nyelvű árutájékoztatóját és használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze ügyfélszolgálatunknál, pótoljuk.                                   

12.3. Amennyiben a webáruházunkban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a portálon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

13. Ügyfélszolgálat

A Társaság a vevői igények kielégítésére ügyfélszolgálatot működtet, amelyet a vevők a következők szerint érhetnek el:

Ügyfélszolgálati iroda helye: 1155 Budapest, Óda utca 7.

Ügyfélszolgálat nyitva-tartása: 8-16 h

Postacím: 1155 Budapest, Óda utca 7.

Telefon: +36 (1) 329-62-52, +36 (1) 330-50-72

Mobil:    +36 (20) 485-11-99

Internet (webcím): www.penztargepszerviz.hu

E-mail: sales@cttservice.hu

14. Vevő elállási joga

14.1. Amennyiben vásárlónk természetes személyként regisztrált, a szerződéstől számított 15 (tizenöt) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállás joga attól a naptól kezdődően gyakorolható, amikor a vásárló az árut átvette. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik. Webáruházunk az áru ellenértékét legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül téríti vissza. Vásárlónk nem gyakorolhatja az elállási jogát: olyan áru értékesítése esetén, amely a vásárló személyéhez kötött vagy vállalkozásához, illetve amelyet a vásárló kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, hang-, kép- illetve számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetén, ha a csomagolást a vásárló már felbontotta.

Pénztárgépek esetén, a vásárlástól való elállás joga, a pénztárgép szerves részét képző AEE (Adóügyi Ellenőrző Egység) cseréjével, a megnevezett eszköz és az ezzel járó munkadíj megfizetésével lehetséges. Az aktuális alkatrészárakról és munkadíjakról, ügyfélszolgálatunkon tájékozódhat.

14.2. A szolgáltató követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból eredő kárainak megtérítését.

 

15. Az e-szerződésről:

15.1. Az e-szerződés megkötésének, illetve magának a szerződésnek a nyelve magyar.

15.2. A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel vásárlóinknak. A folyamatot a vásárló a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja.           A megrendelés elküldését megelőzően vásárlóinknak lehetősége nyílik az általa bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. Vásárlónk által elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. Az e-szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés általunk történő visszaigazolása vásárló partnerünkhöz általa hozzáférhetően megérkezik. Amennyiben ez a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül sem érkezik meg, partnerünk mentesül az ajánlati kötöttség alól.

15.3. A megrendelés és a visszaigazolás útján létrejött e-szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, amit a webáruház iktat és archivál, az utóbbi, 3 hónap időtartamon belül hozzáférhető.

15.4. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

16. Szerzői jogok, adatvédelem

16.1. A webáruház oldalain található összes adat, információ és a honlap design-ja, felépítése a honlapon látható formában szerzői jogi védelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértése miatti jogkövetkezményekkel jár.

16.2. Az ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései az irányadóak. A rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki. Társaságunk a webáruház üzemeltetőjeként az oldalak használata során, betartja a vonatkozó adatvédelmi törvények és rendelkezések előírásait.