A személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak
A szolgáltatással az eszközön tárolt adatok (például képek, videók, dokumentumok) visszaállíthatatlanul törölhetők az alábbi terméktípusok esetében:
- Okostelefon (érintőkijelzős mobiltelefon),
- Tablet,
- Laptop, Notebook,
- Asztali számítógép, PC,
- Pendrive,
- Beépíthető adattároló (például: HDD, SSD, NVME),
- Külső adattároló (például: USB HDD, USB SSD).
A CTT Kft. az adattörléshez a fent felsorolt termékekhez, termékenként 1 darab, egyszer használatos kódot ad a vásárláskor kiállított számlán.
Hogyan használható a végleges adattörlő alkalmazás?
A telefonon vagy egyéb eszközön tárolt adatok törlési folyamata a https://www.veglegestorles.hu oldalon indítható.
A weboldalon adja meg:
- az adattörlő kódot,
- egy e-mail címet, melyre a törlésről szóló tájékoztatót küldi a rendszer és
- a törölni kívánt eszköz típusát.
Kövesse az e-mailben kapott tájékoztató utasításait
Előfordulhat, hogy bizonyos telefonokkal, eszközökkel nem kompatibilis az alkalmazás, erről bővebb információ a https://www.veglegestorles.hu oldalon található.
Részletek
A végleges adattörlés szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kódot a CTT Kft., mint kereskedő digitális formában adja át a fogyasztónak a vásárlás alkalmával. A kód a számlán kerül feltüntetésre. A kód a fent megjelölt termékek esetében egyszeri alkalommal biztosított, elvesztése esetén a kódot a kereskedő nem pótolhatja új kód átadásával.
Végleges adattörlés:
 díjmentesen igénybevehető szolgáltatás, melynek használatával minden (az adott eszközön) tárolt adat visszaállíthatatlanul törölhető.
Adattörlő alkalmazás:
 a végleges adattörlés szolgáltatás szoftvere. A szolgáltatást az NMHH által megbízott beszállító biztosítja, az alkalmazás üzemeltetése és a törlési folyamat a CTT Kft-től teljesen függetlenül működik.
Adattörlő kód:
 az Adattörlő alkalmazás használatára jogosító, egyszer használatos kód.
Az adattörlő kód használata
A végleges adattörlést a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével lehet elvégezni, a felületen közétett felhasználási útmutató szerint. A számlán feltüntetett adattörlő kód, a szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, az alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról.
A digitális kód egyszer használható fel, egy törlésre biztosít lehetőséget. A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap. Az adattörlő alkalmazás és a digitális kód használatával kapcsolatos további információ a  www.veglegestorles.hu weboldalon található.
További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet vagy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapja tartalmaz.
Az adattörlő szolgáltatás biztosítása, az alkalmazás üzemeltetése a CTT Kft-től függetlenül, az NMHH közreműködésével történik, ezért kérjük, hogy adattörléssel összefüggő kérdés esetén forduljon az illetékes hatóság ügyfélszolgálatához a következő elérhetőségek egyikén:
- e-mailen: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu, vagy
- munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között telefonon: 06 1 999 6434


Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.

Közlemények
21.03.2017
Pénztárgép bérlés
Szüksége van pénztárgépre, de nem szeretné hosszú távon üzemeltetni? Vállalkozása szezonális és nem akar fenntartani teljes évben online pénztárgépet? Hétvégi kitelepülése van? Elromlott a pénztárgépe és szeretné áthidalni a javítás ideje alatti nyugtaírást?Bérbe vehető gépeinket használhatja cserepénztárgépnek vagy az időszakos vállalkozásához kötelezően használandó gépi nyugtaadásra.
Tovább
21.03.2017
Éves pénztárgép felülvizsgálat
Válasszon minket gépének éves kötelező vizsgálatához! Éves felülvizsgálat a NAV elvárásai szerint!
Tovább
21.03.2017
Használt pénztárgép
Költségkímélőbb megoldást szeretne választani az új vállalkozása elindításához? Érdeklődjön használt pénztárgép kínálatunkról...
Tovább